fbpx

Innerdörrar

Innerdörrar kan lätt bli så självklara att vi inte tänker på dem. Sätt en personlig prägel på ditt hem! Att byta är faktiskt enklare än många tror och en ny innerdörr kan göra stor skillnad.

I vårt sortiment finns bland annat massiva innerdörrar i furu med spårfrästa speglar, vitmålade pardörrar och mer moderna innerdörrar med klart glas. Innerdörrar finns i två varianter: formpressade och massiva.

Formpressade innerdörrar har en träram med veckad träfiberfyllning och ett skin av pressad board. En formpressad innerdörr är billigare men också lättare att hantera och byta själv. Massiva innerdörrar har ramträ och speglar av massivt trä. En massiv innerdörr ger en mer solid träkänsla och än bättre livslängd.

Innerdörr med glas

En innerdörr med glas öppnar upp för mer ljus och skapar mer yta i hemmet. De flesta av våra modeller går att få med glasytor i varierande storlek. Det gör det lätt att få en enhetlig stil även om man blandar dörrar med eller utan glas.

Lätt att byta själv

Alla våra nya innerdörrar levereras med snap-in gångjärn, som de flesta hus har sedan 1972. Om dina nuvarande innerdörrar har snap-in gångjärn kan du använda den gamla karmen och helt enkelt lyfta på en ny innerdörr. Före 1972 användes tappbärande gångjärn. Om du vill behålla en tappbärande karm kan du beställa innerdörrar med mått enligt gammal standard.

Hängning och tröskel

Hängning behöver inte bestämmas i förväg på en innerdörr då du monterar karmen själv och kan vända låskolven med ett enkelt handgrepp, genom att helt enkelt dra ut kolven och vrida ett halvt varv. Trösklar finns i tre modeller: som tröskelplatta, falsad tröskel eller badrumströskel.

Mått och specialbehov

Karm till innerdörr kan beställas i tre olika mått beroende på väggtjocklek: 68, 92 eller 118 mm djup. Vita släta dörrar går att få brandklassade, ljudisolerade eller både och, för miljöer med lite hårdare krav.

Dörrhandtag till innerdörr

Om du även beställer dörrhandtag från oss kan din innerdörr levereras komplett med vredskylt, cylindrar och tre nycklar.
För mer information om våra innerdörrar klicka här

Hör av dig!

Vi hjälper dig när du har frågor eller funderingar!